Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veterani i rekreativci STK “Kreka” Tuzla uspješno organizovali XI Memorijal “Marcel Mizdarić” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Uspješno organizovan 11-ti po redu Međunarodni memorijalni turnir “Marcel Mizdarić” u stonom tenisu za veterane i rekreativce.


U subotu je u organizaciji veterana i rekreativaca STK “Kreka” Tuzla održan memorijal u spomen na nekadašnjeg uspješnog člana ovog kluba Marcela Mizdarića, izuzetnog i plemenitog čovjeka.

Turniru se odazvalo oko 120 učesnika iz Turske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Takmičari su bili podijeljeni u više grupa po starosnoj dobi a najuspješniji veterani i rekreativci zasluženo su nagrađeni medaljama, peharima i diplomama.

  • U ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Danijeli Mujanović iz Tuzle, drugoplasirana bila je Idrija Redžepović iz Sarajeva dok su treće mjesto podijelile Mensura Fetić (Zenica) i Esen Yazici (Turska).

    U kategoriji 30 – 40 god. prvo mjesto pripalo je Danijelu Bogneru iz Tuzle, drugi je bio Adnan Kopić iz Teslića dok su treće mjesto zauzeli Refik Selesković (Tuzla) i Nemanja Španović (Nova Gradiška).

    U kategorji 40 – 50 god. najuspješniji bio je takmičar iz Zenica Elmas Muratović iza njega se plasirao Robert Klobučar iz Slavonskog Broda dok su treće mjesto podijelili Aid Mulalić (Sarajevo) i Rasim Ibrahimspahić iz Kaknja.

    Dobnom skupinom od 50 do 60 godina. dominirali su gosti iz Beograda. Pa je tako Ljubiša Milošević osvojio prvo mjesto dok je njegov sugrađanin Galo Janoš bio drugi. Dok su se na trećem mjestu našli Semir Ćerim iz Zenice i Avdo Žustra iz Tuzle.

    Veteran Obren Tomić iz Sarajeva bio je pobjednik dobne skupine 60 – 65 god. Na drugom mjestu našao se Tunjo Mišković (Tuzla) dok su se na trećem mjestu našli Zijad Fetić (Zenica) i Meho Hurić (Tuzla).

    Sarajlija Fuad Šabanović pobjednik je bio kategorije 65+ a iza sebe je ostavio Nedima Muharemagić iz Tuzle, Vojislav Dragovljević iz Sarajeva i Tomislava Brnčića iz Zagreba.

    Nagrada za FairPlay dodijeljena je Branku Vidmaru iz Dobove.

    Ova sportska manifestacija definitivno je potvrdila da nikada nije kasno bez obzira na vašu starosnu dob da počnete razmišljati o rekreativnom bavljenju sportom koji će vam svakom slučaju priuštiti jedno lijepo druženje ali i zdravije starenje.

    Nakon završetka turnira organizator je uz pomoć sponzora za sve takmičare obezbijedio prigodnu večeru tokom koje je nastavljeno druženje.

    Na kraju u ime organizatora zahvaljujemo se svim takmičarima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili grad Tuzlu te svojim učestvovanjem na turniru dali svoj doprinos razvoju stonoteniskog sporta, uz želju da se nastavi sa održavanjem ove sportske manifestacije i narednih godina. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje