Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko pojačanje za Jarčeve: U Premijer ligu stiglo najzvučnije ime ikada

Preuzmite sliku

Futsal klub Salines Tuzla City ponovo je pojačao svoje redove i potpisao ugovor sa Mladenom Kocićem, jednim od najvećih futsal igrača regiona.

Kocić iza sebe ima zavidnu i bogatu karijeru. Igrao je u Futsal reprezentaciji Srbije koja je pobijedila Portugal u beogradskoj Areni i zauzela četvrto mjesto na Evropskom futsal prvenstvu 2016.godine. Kocić je za Srbiju igrao na istom prvenstvu i 2018.godine u Sloveniji te na Svjetskom prvenstvu 2012. na Tajlandu.

  • Prvobitno je trenirao fudbal u Radničkom i OFK iz Niša. Futsal karijeru počinje sa 18 godina u rodnom Kopernikusu gdje je 30 puta nastupio na UEFA takmičenjima i postigao 14 golova. Nastavio je u Ekonomcu u Kragujevcu te u Nacionalu u Zagrebu. U Nacionalu je igrao dvije sezone, a 2016.godine pridružio se ruskom Tjumenu sa kojim je bio prvak Rusije. Njegov posljednji angažman je bio u češkoj Sparti nakon čega se odlučio pridružiti tuzlanskom klubu iz kojeg ne kriju oduševljenje dolaskom ovako velikog imena. Jarčevi poručuju da ne sumnjaju da će uspjeti ostaviti dubok trag u narednoj sezoni i u Ligi prvaka UEFA, a u tome će značajnu ulogu upravo imati Kocić i drugi sjajni igrači koji su potpisali ugovor ali i oni koji će se tek odlučiti na saradnju. Osim Kocića, za Salines su ugovor potpisali i Slobodan Rajčević, David Mataja i Josip Sesar.

    Ukoliko pandemija korona virusa dopusti, tuzlanska publika ove jeseni imat će priliku da gleda sjajan i vrhunski futsal najjačih igrača BiH i regije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,