Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Užas u TV prenosu: Bivši bokser umro zbog gušenja usred takmičenja u jedenju kroasana (VIDEO)

Preuzmite sliku

Užasna vijest stiže iz Argentine, gdje je poznati bivši bokserski as Mario Melo, poznat i kao ”Mazazo”, preminuo u bolnici nakon što se ugušio jedući kroasane.

Da stvar bude gora, sve se dogodilo u televizijskom prenosu usred jednog revijalnog takmičenja u jedenju kroasana koje su takmičari trebali pojesti u jednoj minuti, prenosi Dnevnik.hr.

Nakon trećeg kroasana, 56-godišnji Melo počeo se gušiti, a njegova sestra, koja je bila u blizini, tvrdi kako su okupljeni mislili da se poznati bokser šali te mu nisu odmah priskočili upomoć.

Na snimci se vidi da su mu nakon toga mnogi pohitali u pomoć pokušavši Heimlichovim zahvatom otvoriti disajne puteve nesretnoj bokserskoj legendi.

Ekipa Hitne pomoći bila je u blizini, no ni njihov dolazak nije uspio pomoći Melu, koji je bolovao od dijabetesa, pišu argentinski mediji.

Melo je bio najbolji južnoamerički bokser osamdesetih, a 1990. godine boksao je u Atlantic Cityju za naslov svjetskog teškaškog prvaka po WBO verziji protiv Amerikanca Michaela Moorera, koji je slavio prekidom u prvoj rundi.

Preživio je toliko žestokih udaraca u glavu, da bi mu u penziji presudili kroasani. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,