Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješni nastupi atletičara Slobode u Sarajevu i Beogradu

Preuzmite sliku

Na atletskom dvoranskom prvenstvu Federacije BiH koje je jučer održano o Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samararanch”, u kategoriji seniora državni dvoranski rekord BiH u disciplini 60 m postavio je Hajrudin Vejzović iz AK Sloboda-Tehnograd sa rezultatom 6:79.

Osim Vejzovića na pobjednički tron stali su i Edhem Vikalo koji je u istoj disciplini zauzeto drugo mjesto istrčavši svoj lični rekord u vremenu 6:84, dok je treće mjesto zauzeo Omar Džanić sa rezultatom 7:01.

Na Federalnom prvenstvu nastupili su još i Benjamin Muratović koji je u trci na 60 m osvojio peto mjesto sa rezultatom 7:43, dok je Rijad Muratović u disciplini 60 m u kategoriji juniora zauzeo osmo mjesto sa rezultatom 8:02.

Istog dana u Beogradu su juniori iz AK Sloboda-Tehnograd nastupili na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore na kojem su postigli izvanredne rezultate. Štafeta 4×200 m AK Sloboda Tehnograd u sastavu Bakir Baković, Enes Džinić, Alija Džinić i Bakir Musić istrčali su novi dvoranski juniorski rekord u vremenu 1:35,63. Dosadašnji rekord bio je u vlasništvu AK Borac iz Banje Luke i iznosio je 1:37:30.

Osim državnog rekorda, takmičari Slobode ostvarili su odlične rezultate i u pojedinačnim nastupima, gdje je Bakir Baković pobijedio u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom 52:91, kao i u trci na 60 m sa rezultatom 7:43.

Elma Hasanbašić je osvojila 12 mjesto sa ličnim rekordom u disciplini 1.500 m i rezultatom 5:06,42, dok je Adi Nurkanović zauzeo šesto mjesto u trci na 1.500 m sa ličnim rekordom 4:20,34. Enes Džinić je u trci na 400 m istrčao lični rekord u vremenu 54:99 zauzevši peto mjesto.

Već narednog vikenda takmičare Slobode očekuju nastupi na Državnim dvoranskim prvenstvima u Zenici gdje će se održati skokovi dalj i troskok u svim kategorijama, dok će se u i Sarajevu u nedjelju održati disciplini 60 m, 60 m pr, vis i kugla, najavljeno je iz iz AK Sloboda-Tehnograd. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje