Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uspješan takmičarski vikend za atletičare AK ˝Sloboda Tehnograd˝

Preuzmite sliku

U subotu je u Bijeljini po prvi put održan atletski miting “Trofej Bijeljine” u organizaciji Atletskog kluba “Atletik”. Osamdesetak učesnika iz dvadeset klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije takmičilo se u disciplinama srednjih pruga (600m, 800m, 1500m), od mladjih pionira do seniora.

Na mitingu je bilo 5 reprezentativaca iz Srbije i dva učesnika Svjetskog prvenstva u Najrobiju i Estoniji, ali buduće nade bosanskoheecegovačke atletike kao što su Ema Kovač, Ema Mešković, Elma Hasanbaśić, Mara Nożica, Nikola Pavljašević i drugi.

 • Atletski klub”Sloboda Tehnograd” nastupio je sa devet takmičara i postigao odlične rezultate.

  Nikola Pavljašević je bio pobjednik trke na 600m u kategoriji mlađih pionira.

  Srebrna odličja osvojile su Ema Mešković, 800 m u kategoriji starijih pionirki, te Elma Hasanbašić u kategoriji juniorke. Bronzanu medalju u kategoriji juniora na 800m, osvojio je Adi Nurkanović.

  Lične rekorde za sjajan početak sezone istrčali su i takmičake Ajna Nezirovac, Ajla Babajić i Melina Murgić, koje su se takmičile u starijoj starosnoj kategoriji, te juniori Rijad Hasanbašić i Edvin Lugonja.

 • Mitingu “Trofej Bijeljine” prisustvovali su svjetski viceprvak Amel Tuka, selektor ženske atletske reprezentacije Nebojša Matijević, treneri iz Srbije Mirko Vujaklija, Petar Tankosić, te atletska legenda Dragan Zdravković, a na ceremoniji otvaranja govorili su ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, Gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Djurdjević.

  Treba istaći da je miting održan u izuzetno teškim vremenskim uslovima, uz jaku kišu i vjetar, ali to nije spriječilo atletičare da na sjajan način započnu sezonu na otvorenom.

  Drugi dan vikenda bio je rezervisan za 23. Međunarodnu uličnu trku u Prnjavoru. U izuzetno jakoj konkurenciji takmičili su se i atletičari “Sloboda Tehnograda“.

 • U trci na 1000 metara za uzrast 15 godina i mlađi, trinaestogodišnji Nikola Pavljašević zauzeo je drugo mjesto.

  U školskoj trci na 400 metara Ajna Nezirovac je zauzela drugo, a Melina Murgić 5. mjesto.

 • U trci na 5 kilometara nastpio je Edvin Lugonja i istrčao lični rekord, dok je u kategoriji veterana (50+) prvo mjesto osvojio Mirzet Halilović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje