Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješan nastup atletičara iz Tuzle na manifeastaciji ‘Šest gradova, šest sportskih avantura’

Preuzmite sliku

Atletičari AK Sloboda Tehnograd prošlog vikenda učestvovali su u završnici manifestacije “Šest gradova, šest sportskih avantura“, koja je tokom 2022. godine okupljala mlade zaljubljenike u sport i aktivne sportiste iz šest gradova u BiH.

Mališani iz Banja Luke, Tuzle, Teslića, Novog Grada, Istočnog Sarajeva i Mrkonjić Grada su putovali, takmičili se i promovisali zdrav način života i bavljenje sportom još u najranijem uzrastu.

Atletičari AK Sloboda Tehnograd učestvovali su na svih šest šest manifestacija, čija je završnica održana tokom proteklog vikenda u Banjaluci.

Tokom dva takmičarska dana tuzlanski atletičari postigli su značajne rezultate i osvojili brojne medalje. Nikola Pavljašević osvojio je zlatnu i srebrenu medalju u utrkama na 300m, Ajna Nezirovac srebro i bronzu u trkama na 300m, Vedad Suljkanović srebro na 200m, Vedran Dubravić bronzu na 100m, Ahmed Hodžić bronzu na 300m, te Melina Murgić, koja je osvojila bronzanu medalju u utrci na 300m. Značajne rezultate ostvarili su i Ajša Babajić, Ajla Babajić, Tarik Nezirovac, Berina Mujanović.

U ukupnom poretku manifestacije, nagrađeni su i atletičari koji su učestvovali u svih šest takmičarskih vikenda i to, Vedad Suljkanović, kao drugoplasirani, te Tarik Nezirovac, kao trećeplasirani.

Ova manifestacija je okupila nekoliko stotina učesnika iz pomenutih šest gradova, te kroz sport i igru promovisala i kulturne i turističke potencijale gradova učesnika. Inicijator je banjalučko udruženje “Srce pegaza”, iz kojeg za sljedeću godinu najavljuju proširenje manifestacije na nove gradove i još

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje