Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspjeh ekipe UKC-a Tuzla na medicinijadi u Crnoj Gori: Odbojkaši bez poraza do prvog mjesta (FOTO)

Preuzmite sliku

U Bečićima nadomak Budve (Crna Gora) od 26 do 30 septembra održani su 18-ti sportski susreti medicinskih radnika gdje je učešće uzelo 25 ekipa sa preko 500 takmičara.

Na ovogodišnjoj medicinijadi u Crnoj Gori koja je imala međunarodni karakter učešće je uzelo i nekoliko medicinskih ustanova iz BiH.

Nakon dvije godine učesnik medicinijade bila je i ekipa Sindikalnog sportskog društva UKC-a TuzLa koja je otputovala sa 19 takmičara.

Veliki uspjeh ostvarila je muška odbojkaška ekipa UKC-a Tuzla koja je bez poraza i izgubljenog seta osvojila prvo mjesto i tako su ponovili uspjeh iz 2016. godine sa medicinijade u Ulcinju kada su također bili bez premca.

Predsjedniku Sindikalnog sportskog društva UKC-a Tuzla dr. Emiru Ahmetaševiću uručena je i plaketa od strane organizacijskog odbora medicinijade Crne Gore za dugogodišnju saradnju i pomoć pri organizaciji susreta medicinskih radnika Crne Gore koji su iz godine u godinu sve masovniji sa tendencijom da prerastu u “Medicinsku Balkanijadu” koja bi za cilj imala okupljanje svih medicinskih ustanova sa područja bivše Jugoslavije.

Uposlenici i takmičari UKC-a Tuzla osim takmičenja priliku su iskoristili da ostvare i važne kontakte sa ljekarima i medicinskim tehničarima iz regiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,