Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro počinje MMA škola u Tuzli sa vrhunskim stručnjacima (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Istaknuti treneri borilačkih vještina Isak Memišević i Mirza Karač u Tuzli su odlučili udružiti svoje snage i pokrenuti zajednički MMA program za sve rekreativce i početnike.

Memišević i Karač u prostorijama kluba Skill Gym u tržnom centru u naselju Sjenjak u Tuzli 4. decembra ove godine pokrenut će specijalni program za sve rekreativce i početnike oba spola koji se u budućnosti žele ozbiljnije baviti borilačkim vještinama u kojima se nalaze ova dva stručnjaka. Riječ je o kombinaciji Muay thaija i Jiu jitsue koji su izuzetno zastupljeni širom svijeta.

“Naš cilj je da napravimo jednu masovnu grupu gdje će doći svi rekreativci zbog samoodbrane, popravljanja fizičkog izgleda, zdravlja… Svako ima svoje namjere, a MMA vam to sve pruža”, rekao je Karač za Tuzlanski.ba.

Memišević nam priča da je cilj ponovo u Tuzli pokrenuti MMA priču za rekreativce, a ovakav sportski segment dosad nije bio zastupljen u našem gradu.

“MMA je komapktan stil sačinjen od više elemenata, a oni koji ga prate znaju da je riječ o skupu više vještina. Za sve one koji se ne nađu u kickboksu, tajlandskom boksu, hrvanju ili Jiu jitsui pronađu se u MMA-u koji ne zahtjeva finu motoriku kao u nekim drugim sportovima”, kaže nam Memišević.

Oni koji se dosad nisu susretali s MMA-om mogu doći na prvi trening te se uvjeriti  šta donosi skup ovakvih vrsta vještina. Namijenjen je muškarcima, ali i ženama. Treninzi su jednakog intenziteta za oba spola.

Prvo okupljanje zakazano je za 4. decembar ove godine u 16 sati u prostorijama kluba Skill Gym u tržnom centru u naselju Sjenjak u Tuzli.

Dobna granica je od 12 godina pa na dalje. Put je ovo koji nije lagan, ali veoma interesantan, a dosadašnja iskustva ovih vrsnih tuzlanskih stručnjaka pokazuju da je za uspjeh u MMA svijetu potrebno okvirno deset godina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje