Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli u nedjelju Peti memorijalni turnir Srđan Aleksić (VIDEO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja Radničke sportske igre Tuzla u nedjelju će na terenima stadiona Tušanj biti održan Peti memorijalni turnir Srđan Aleksić u čast sjećanja na trebinjskog heroja koji je izgubio život u posljednjem ratu u BiH, braneći prijatelja Bošnjaka. Učesnici turnira su djeca, najbolji ambasadori mira iz Bosne i Hercegovine i regije.

Memorijalni turnir Srđan Aleksić u Tuzli organiziran je petu godinu zaredom, a ove godine će okupiti nekoliko stotina učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Kroz lik i djelo trebinjskog heroja, namjera Udruženja ”Radničke sportske igre” je povezati sport i humanost na prostorima zemalja bivše Jugoslavije.

“Okupiće se djeca, uzrasta 8, 9, 10 i 11 godina u dvije kategorije. Na dva terena će se igrati, a tu će nam se pojaviti devet različitih sportskih klubova i škola fudbala koji će se pojaviti tu. Turnir je međunarodnog karaktera”, kaže Mirsad Gavranović, predsjednik OO Međunarodnog turnira Srđan Aleksić.

Ove godine turniru zbog zdravstvenih problema neće prisustvovati Srđanov otac Rade Aleksić koji je na jednoj od čitulja posvećenih sinu napisao: “Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost”.

“Ovo udruženje se potrudilo da na ovaj načine ne zaboravimo lik i djelo Srđana Aleksića. Turnir je zbog toga i organiziran za djecu, da upoznamo djecu šta je taj momak uradio i zbog čega mi taj turnir organizujemo u čast snjećanja na njegov lik i djelo”, rekao je Samir Neimarlija, član OO Međunarodnog turnira Srđan Aleksić.

Budući da Radničko sportsko društvo Sloboda iz Tuzle, ove godine obilježava stotu godišnjicu od osnivanja i rada, u okviru Međunarodnog memorijalnog turnira Srđan Aleksić biće odigrana i revijalna urakmica između ženskih ekipa Slobode i Eurolokomotive. (Federalna.ba | video prilog – Dino Durmić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje