Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli počinje nova “Carlsberg snoooker liga”

Preuzmite sliku

Od mjeseca oktobra počinje nova sezona Carlsberg snooker lige Best od the best 2021/22. Kao i prethodnih godina i ove godine liga je podijeljena na divizije. Divizija TUZLA će ove godine brojati rekordnih 23 učesnika.

Liga ukupno broji 6 divizija, a to su: Tuzla, Sarajevo, Kiseljak, Bugojno, Visoko, Gornji Vakuf.

Igra se ukupno 6 kola i najbolje plasirani igrači posle 6 odigranih kola iz divizija će se plasirati na završni Masters turnir na kojem će se boriti za prestižnu titulu prvaka BiH u snookeru koju brani aktuelni prvak Eldar Karamehmedović iz Sarajeva.

  • U prethodnoj sezoni Carlsberg snooker lige diviziju Tuzla na završnom Mastersu su predstavljali: Mirnes Mujić, Edin Kovačević, Robert Kovačević, Demirel Pirić i Selman Aganović, a najbolje plasirani igrač iz divizije Tuzla bio je Robert Kovačević koji je zauzeo odlično 3. mjesto.

    Konstantan rast broja divizija i igrača pokazatelj su da snooker kao sport postaje sve popularniji među građanima BiH i sigurni smo da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

    U Tuzli će se turniri igrati u Klubu CLICK www.facebook.com/BilijarBarTuzla, na adresi: ulica Tabašnice 16, a prvi turnir u Tuzli će se održati 9/10. oktobra, pa vas ovom prilikom pozivamo da dođete, podržite i ispratite neke od mečeva.

    Sve informacije u vezi Carlsberg snooker lige možete pronaći na web sajtu www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije www.facebook.com/snooker.org.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,