Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli održano drugo kolo ovosezonskog izdanja Carlsberg snooker lige BiH

Preuzmite sliku

U Tuzli je 13. i 14. novembra održano drugo kolo ovosezonskog izdanja Carlsberg snooker lige BiH – divizija Tuzla.

Drugo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla odigrano je u Snooker, Pool & Darts Club CLICK Tuzla, na adresi Tabašnice br.16 u Tuzli.

Nastupila su 24 igrača, u prvom kolu najveće iznenađenje je bila pobjeda Emira Mujkanovića protiv Edina Kovačevića (učesnika prošlogodišnjeg mastersa).

Četvrtfinalni mečevi su donijeli nekoliko zanimljivih mečeva, mladi Armin Osmanbegović je odličnom igrom uspio da pobijedi Mirnesa Mujića (pobjednika prošlog kola), Fadil Aljić iz Gračanice koji je pobijedio Emira Mujkanovića se pobjedom i protiv Siniše Perića plasirao u polufinale, u polufinale su se još plasirali Selman Aganović koji je pobijedio odličnog Demirela Pirića i Robert Kovačević.

U prvom polufinalu susreli su se Robert Kovačević (finalista prošlog kola) i Fadil Aljić, Robert Kovačević je pobijedio sa 3:0 i prošao u finale, u drugom polufinalu susreli su se Selman Aganović i mladi Armin Osmanbegović koji iz kola u kolo igra sve bolje, mladi Armin je odličnom igrom uspio da pobijedi Aganovića rezultatom 3:1 i tako se plasirao u svoje prvo finale.

U zanimljivom finalu Armin je uspio da povede sa 1:0, ali je iskusni Robert Kovačević uspio da preokrene rezultat na 3:1 i tako osvoji drugo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla.

Čestitamo pobjedniku Robertu Kovačeviću i finalisti Arminu Osmanbegoviću, a ostalim igračima sretno u nastavku lige.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje