Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brdski biciklizam: U Tuzli održana 2. utrka Škoda lige BiH (FOTO/VIDEO)

P6020953
Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli u organizaciji BK Extreme Tuzla održana 2. utrka Škoda lige.

P6020953

Jako lijepo i sunčano vrijeme je pratilo cijeli tok utrke, što je bilo pravo iznenađenje za sve prisutne. Naime, jučerašnja kiša koja je padala cijeli dan, te gotovo uništila stazu i učinila je nevozljivom donijela je razočarenje mnogim natjecateljima. Staza Škoda lige na Ilinčici bila je nevozljiva, što je primoralo organizatore da je izmjene, te samim tim i produže. Dužina nove staze je iznosila 4,7km, što je za 1,7km duže od prethodne staze.

Utrke Škoda lige nastavljene su sa trendom jako posjećenih utrka, te tako i na ovoj utrci organizator je imao jako dobar odaziv, preko 80 licenciranih takmičara i 30 takmičara u Hobby kategoriji. Na utrci su nastupile kategorije Hobby 1, 2 i 3, Mlađi Kadeti, Kadeti, Juniori, Žene, Veterani A i B, U23 i Elite.

Led je razbila i prva testirala stazu Hobby kategorija, koja je startala u 12:00h. Nakon njih u 12:45h startale su kategorije Žene, Mlađi Kadeti i Veterani B. Potom je u 13:30h usljedio start kategorija Kadeta, Juniora i Veterani A. Na kraju su startale i najjače kategorije Elite i U23 čiji je start u 12:45h signalizirao nacionalni komesar Mirnas Mujezinović.

biciklisticka-utrka-ilincica

Prije utrke kategorija, po praksi održan je i probni krug kako bi se natjecatelji upoznali sa stazom i zagrijali pred start. Na startu probnog kruga takmičarima se obratio i Zlatko Berbić predsjednik BiSa BiH, koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio im se što su došli u ovolikom broju i zamolio na oprez zbog jako zahtjevne i opasne staze.

Svjedoci smo jako lijepom i sunčanom danu, što je nakon jučerašnjeg dana pravo iznenađenje. No jučerašnja kiša dala je svoj učinak i doprinjela je tome da imamo jako tešku, klizavu i blatnjavu stazu. Sigurnost prije svega“, rekao je Berbić.

Nakon završetka utrke uslijedilo je proglašenje pobjednika po kategorijama i dodjela kako robnih, tako i novčanih nagrada.

Evo utrka se privodi kraju, na stazi su još najjače kategorije. Jako smo zadovoljni kako odzivom, tako i samim tjekom utrke. Ono što nas posebno veseli jeste da na utrci nije bilo ozbiljnijih povreda, iako je bilo padova, što je svakako i sastavni dio ovog sporta. Danas imamo jako lijepo vrijeme, pa je neizbježno i dobro druženje. Jučer smo imali kišu koja je padala cijeli dan, te uništila najljepšu stazu Škoda lige i učinila je nevozljivom. Naime, staza je zbog blata bila praktički neprohodna, te smo u dogovoru sa komisijom za staze dogovorili o njenoj izmjeni. Nova staza duža je za nekih 1,7km, te većim djelom je makadamske podloge, za razliku od njege prethodnice koja je gotovo cijelom dionicom išla kroz šumu, a vozlio se po zemljanoj podlozi, izjavio je za BikeMagazin Mirsad Jusić predsjednik BBK Extreme Tuzla koji je ujedno bio i organizator utrke.

BK Extreme iz Tuzle osvojio je 3 medalje, žene: Tijana Paligorić 3. mjesto, zatim, Avdo Šerak u kategoriji veterana, 3. mjesto i Adin Bešlagić, kategorija mlađi kadeti 1. mjesto. Možemo konstatovati da je BK Extreme Tuzla izuzetno uspješno organizovao ovu brdsko biciklističku utrku ali i zabilježio zapažene rezultate.

{igallery id=”4590” cid=”303” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”50”}

Proglašenje pobjednika obilježeno je kišom, što je utrci svakako dalo jedan novi uzbudljivi trenutak.

Rezultati po Kategrijama:

Hobby 1: (1. Lozančić Stipo; 2. Krišto Tome; 3. Blagojević Drago)

Hobby 2: (1. Janjušević Danilo; 2. Gušić Hasan; 3. Nikčević Milorad)

Hobby 3: (1. Bećković Senad; 2. Rajković Kristijan;3. Muratović Fikret)

Mlađi Kadeti: (1. Bešlagić Aldin; 2. Krželj Ivan;3. Deronja Ivan)

Kadeti: ( 1. Liha Muhamed; 2. Nedžad Mahmić; 3. Barać Antonio)

Žene: (1. Dea Pavičić; 2. Nikolina Despotović; 3. Paligorić Tijana)

Juniori: (1. Aleksa Crnčević; 2. Marko Radoš; 3. Boban Despotović)

Veterani A: (1. Goran Guska; 2. Adnan Derlić; 3. Avdo Serak)

Veterani B: (1. Paul Lowe; 2. Zoran Cimbaljević; 3. Jozef Hartl)

U23: (1. Bruno Šimick; 2. Josip Čerkez; 3. Benjamin Murić)

Elite: (1. Mario Kojić; 2. Radosav Bezmarević; 3. Matej SKužin)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: