Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli obilježena proslava 99 godina rada i postojanja RSD “Sloboda” (FOTO)

Preuzmite sliku

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla sinoć je upriličena proslava 99 godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva “Sloboda”.

Bivši i sadašnji spotisti, sportski radnici, treneri, visoki zvaničnici, predstavnici uspješnih kompanija predstavnici svih sportskih kolektiva Radničkog sportskog društva “Sloboda”, družili su se u svečanoj atmosferi.

Prisutnima su se obratili predsjednik skupštine RSD Sloboda, Bahrija Tanović, predsjednik Upravnog odbora Aid Berbić i gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović.

Radničko sportsko društvo “Sloboda” osnovano je 30. novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 97 godina, čime se može pohvaliti mali broj društava i sportskih kolektiva, RSD “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrilo na desetine hiljada sportista, trenera i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba.

Za to vrijeme ostvareni su i zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, kroz sve teške periode, izrasli u uzorne sportske kolektive. Bili smo i ostali okosnica razvoja sporta kako u gradu Tuzla i Tuzlanskom kantonu kao i u Bosni i Hercegovini.

U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira 13 sportskih kolektiva i muzička sekcija: Atletski klub “Sloboda Tehnograd”; Bokserski klub “Sloboda”; Fudbalski klub “Sloboda”; Hrvački klub “Sloboda”; Karate klub “Sloboda”; Klub ritmičke gimnastike “Sloboda”; Kuglaški klub “Sloboda”; Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”; Odbojkaški klub “Sloboda”; Omladinski košarkaški klub “Sloboda”; Plivački klub “Sloboda”; Rukometni klub “Sloboda Solana”; Tenis klub “Sloboda”; Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”.

Ako se uspjeh jednog društva može mjeriti prema uspjehu svojih članica onda se Radničko sportsko društvo “Sloboda” Tuzla, za ovih više od devet i pol decenija, ima itekako čime pohvaliti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,