Subota, 29. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U toku pripreme za Specijalnu olimpijadu ‘Parallel’ u Tuzli

Manifestacija Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade ‘Parallel’ bit će održana u Tuzli od 20. do 23. aprila ove godine.

U okviru manifestacije bit će održana i sportska takmičenja, kreativne radionice, healthy program i forum za roditelje osoba s poteškoćama u razvoju.

S obzirom da je cilj podići svijest javnosti i ukazati na problem osoba s poteškoćama, stoga pripreme za manifestaciju su u podmakloj fazi, a kako je kazala koordinatorica projekta Selma Aličić, želja im je da svim takmičarima osiguraju što bolji ugođaj u Tuzli.

– Inkluzija je jedna velika revolucija, reforma svega mogućeg, pa i nas samih, tako da u ovu borbu ulaze samo odvažni i takvi je i podržavaju – kazala je Aličić.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade ‘Parallel’ podržavaju mnogobrojne poznate ličnosti, sportisti, umjetnici: Edhem Eddie Čustović, Amel Tuka, Asmir Begović, Ema Burgić, Razija Mujanović, Samir Bekrić, Hanka Paldum, Josip Pejaković, Fatmir Sulejmani i mnogi drugi.

Organizator manifestacije je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli ‘Medicus’, a suorganizatori su Medicinski fakultet, Univerzitet u Tuzli i Specijalna olimpijada BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje