Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U saobraćajnoj nesreći smrtno stradala Erna Sinanović, jedna od najboljih bh. odbojkašica

Preuzmite sliku

Večeras oko 21:30 sati na području Općine Kalesija, tačnije na regionalnom putu Kalesija – Živinice, na tzv. “pisti” u naselju Masle  dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je odnijela tri života.

,,U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila, tri osobe su smrtno stradale dok su dvije povrijeđene. Uviđaj je u toku nakon čega će biti poznato više detalja” – rekao je za naš portal dežurni operativni u MUP-u TK.

Nezvanično u nesreći su učestvovali automobili marke BMW i Opel Corsa. Nezavisni kalesijski portal piše da je jedna od nastradalih djevojaka Erna Sinanović iz Kalesije, odbojkašica ŽOK Bosna Kalesija.

Smrt Erne Sinanović na Facebooku je potvrdio Sinan Sinanović, poznati sportski novinar i amidža poginule Erne. U nesreći su prema nezvaničnim informacijama poginule i Ajka H. i Ajša H.

Jedna od najboljih odbojkašica naše zemlje u zadnjih 20 godina je svoju karijeru završila početkom 2016. godine u dresu kalesijske Bosne, u kojoj je ponikla.

U karijeri je nastupala za OK Polo, Kulu Gradačac i kalesijsku Bosnu, te je u dresu reprezentacije BiH bila standardni igrač dugi niz godina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje