Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U četvrtak na Tušnju prijateljska malonogometna utakmica reprezentacije beskućnika BiH i studentske selekcije Univerziteta u Tuzli

Preuzmite sliku

Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Studentskim parlamentom poziva vas na prijateljsku malonogometnu utakmicu između reprezentacije beskućnika Bosne i Hercegovine i studentske selekcije Univerziteta u Tuzli, koja će se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja održati u četvrtak 5.aprila 2018. godine sa početkom u 13:00 sati na nogometnim terenima JU „Gradski stadion Tušanj”.

Pored malonogometne utakmice svi zainteresovani imat će priliku da se upoznaju sa pravilima Američkog fudbala, probaju osnovne tehnike ovog sporta kao i to da obuku specijaliziranu opremu. Promotor ovog sporta je klub Američkog fudbala Tuzla Saltminers.

Centar za sport na ovaj način pokušava da skrene pažnju javnosti koliko su sportsko – rekreativne aktivnosti bitne za unapređenje i očuvanje zdravlja svakog pojedinca.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. april već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje