Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U bh. jezeru za jedan dan ulovio čak deset somova

Preuzmite sliku

Bilećanin Aleksandar Denda, koji se ribolovom bavi od djetinjstva, ulovio je danas u Bilećkom jezeru deset somova ukupne težine više od 70 kilograma.

Denda je rekao da je četiri soma vratio u jezero, kako bi porasli.

“Zamislite koliko je bogato naše jezero kada se za dan uhvati po deset primjeraka”, rekao je Denda i dodao da su njegovi današnji ulovi simbolična čestitka novoizabranom predsjedniku Sportskog-ribolovnog društva “Bileća” Spasu Kaporu.

  • Mladi ribolovac iz Bileće, koji je iz Bilećkog jezera izvlačio somove teške po 70 kilograma, rekao je da njegovi ulovi, kao i ulovi drugih ribara, ne bi bili mogući da posljednje dvije godine nije intenziviran rad ribočuvarskih službi iz Bileće, Trebinja i Nikšića.

    Denda je rekao da se sjeća svog prvog ulova koji je ostvario sa samo pet godina, ističući da se njegova ljubav prema ribolovu rodila u djetinjstvu.

    “Nikada neću zaboraviti sreću kada sam uhvatio prvu ribicu, a iskreno, ta radost se održala i do danas. Ljepota ribolova leži i u čarima našeg jezera, u ljepotama jutra i sumraka na Bilećkom jezeru”, rekao je Denda novinarima, prenosi Srna.

  • Bilećko jezero, zahvaljujući entuzijastima iz Bileće, Trebinja i Nikšića, postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov kapitalnih riba, budući da se u njemu, osim somova, kriju i kapitalni šarani amuri, kalifornijske pastrmke, a tu je i smuđ, te mnoštvo bijele ribe.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje