Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tyson na pressici otkrio: “Pušio sam marihuanu prije borbe, pušim svaki dan i nikad neću prestati…”

Preuzmite sliku

Mike Tyson je nakon 15 godina pauze odradio borbu. Remizirao je s Royom Jonesom u meču humanitarnog karaktera. Borba je bila agresivnija nego se to očekivalo prema najavama, a posebno zabavno bilo je nakon borbe.

Na prvom intervjuu nakon borbe Tyson je uzeo mikrofon protivniku i uspio ga nasmijati.

Novi niz provala Tyson je nastavio na presici nakon borbe. Tamo je priznao da se i dalje nije riješio starih navika. Na upit jednog od novinara je li prije borbe pušio travu, odgovorio je: “Naravno. Gledajte, ne mogu prestati pušiti travu. Pušio sam i za vrijeme mečeva. Moram pušiti, žao mi je. Ja sam pušač. Pušim svaki dan i nikad neću prestati“, rekao je Iron Mike.

Čini se kako je Tyson iskoristio činjenicu kako zbog amaterskog karaktera ova borba nije bila pod kontrolom antidopinških agencija. Tyson kaže kako već dvije i pol godine nije uzeo kokain, ali to s marihuanom nije slučaj: “Ne mogu sebi pomoći. To sam ja. Nema nikakvih negativnih posljedica po mene. To je nešto što ja radim i takav ću umrijeti. Nema objašnjavanja, početka ni kraja. To je jednostavno tako”, dodao je Tyson.

Tyson se obavezao uoči borbe kako će većinu svoje zarade dati u humanitarne svrhe. “Ovdje sam sa svrhom. Nisam tu zbog ega. Ego je bio taj koji je uzimao novac, kupovao avione, lijepe kuće u koje je dovodio žene za orgije. To nisam ja. To je lik koji je morao postojati, na koncu je postao platforma kako bi postao ja”, zaključio je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje