Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tyson Fury nokautirao Deontayja Wildera u 11. rundi borbe

Preuzmite sliku

Britanski bokser Tyson Fury (31-0-1) nokautirao je američkog izazivača Deontaya Wildera (42-2-1) u 11. rundi spektakularnog meča u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Fury je drugom uzastopnom pobjedom nad Wilderom obranio WBC svjetsku titulu i The Ring pojas, zaključio trilogiju te potvrdio neminovnu činjenicu, da je najbolji teškaš svijeta u ovome trenutku.

Ovoga puta je ‘kralju Cigana’ za konačnu pobjedu trebalo 11 rundi. Amerikanac je samo u četvrtoj rundi zaprijetio, dva puta je tada slao na pod Britanca, ali ostatak meča pripao je u dominaciji Furyja koji je njihov okršaj završio brutalnim nokautom desnicom u 11. rundi (prošla je minuta i sedam sekundi) iako je prekid visio u zraku puno ranije, jer je Wilder tijekom meča tri puta ležao u ringu.

Bila je to zaista spektakularna borba, a Fury je i dalje neporažen u boksačkoj karijeri, ovo mu je bila 32. pobjeda uz jedan neodučeni meč.

Amerikanac je ostao na 42 trijumfa uz dva poraza i jedan neodlučeni okršaj koji su se dogodili protiv noćašnjeg suparnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,