Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski Salines podmladio ekipu

Preuzmite sliku

Vicešampion BiH FC “Salines Tuzla City” u srijedu navečer započeo je pripreme za predostojeću sezonu te održao prvi trening. Novost je da je ekipa osvježena sa mlađim igračima.

Prošla sezona za tuzlanski klub bila je izuzetno turbolentna sa nizom problema, a sve to je na kraju rezultiralo drugim mjesto na tabeli Premijer futsal lige BiH. Trener Predrag Rajić ne smatra to neuspjehom i ističe da je cilj ostvaren.

  • „Samo treba nastaviti. Prije dvije godine smo rekli da ćemo praviti neki “Salines” koji će imati kadar sa mnogo mladih igrača koji će se moći boriti sa ekipama u okruženju i da dostigne nešto u evropskom smislu. Vidjeli smo Evropu i vidjeli smo kako smo se predstavili tamo gdje smo dobili sve pohvale. Nije za utjehu niti za radost pošto smo izgubili ali „ Salines“ je ucrtan na evropskoj futsal mapi“- smatra Rajić. Sada je želja stvoriti jedan mlad tim, nastavlja on, koji će dati šansu mladim igračima da dokažu da ovo područje ima mnogo talentiranih igrača.

  • „Mi faktički sada nemamo nijednu zvjezdu. Možda smo težili tome. Ti mladi momci, čim se pojavi neka zvjezda, gledaju u nju, ne daju sve od sebe kako bi trebali. Tako da će ovi igrači stariji pomoći i tačno znam da će mlađi rasti iz dana u dan. Za mjesec nećemo ličiti na sebe i poslije toga ćemo naći neku svoju igru i siguran sam da ćemo se do polusezone, boriti sa svima i pružiti svoj maksimum“- kazao je trener i dodao da je izmjenio plan priprema u odnosu na prethodne dvije godine. Planirana su dva treninga dnevno, jutarnji na stadionu, poslijepodnevni u dvorani. Među starijim igračima za „Salines“ i dalje nastupa Darko Milanović, futsal reprezentativac BiH. On se , također, osvrnuo na proteklu sezonu.

  • „Na papiru smo imali jako dobru ekipu i bili smo prvi favorit za osvajanje titule. Međutim, nismo. Imali smo i problema u svlačionici, nije se sve posložilo kako treba jer bilo je puno dobrih igrača. Nismo stigli do željene titule, izgubili smo u finalu od Mostara. Sigurno da nismo zadovoljni“- rekao je Milanović. Međutim, zadovoljan je činjenicom da je ekipa podmlađena sa mnogo talentovanih igrača.

    „Zaslužili su da dobiju šansu da rade sa jednim ovakvim trenerom kakav je Predrag Rajić i da budu u klubu poput „ Salinesa“. Ovaj klub vode ozbiljni ljudi i sigurno da im je to jedna velika stvar. Nadam se da ćemo popraviti atmosferu u svlačionici i da će to ove godine biti dobro“- izjavio je golman „ Salinesa“. Njemu, sa Futsal reprezentacijom BiH, slijedi 20.septembra okupljanje u Umagu gdje će igrati na prijateljskom turniru sa reprezentacijama Francuske, Slovenije i Hrvatske, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo. Osim Milanovića, tuzlanski „ Salines“ je Futsal reprezentaciji BiH dao najbolje igrače poput Davora Arnautovića te Srđana Ivankovića koji više ne igra za ovaj klub. Mnoga zvučna imena iz svijeta futsala prodefilovala su kroz „ Salines“ u protekle dvije godine te ovaj sport u BiH podigla na jedan veći nivo. Sada je na mlađim snagama zadatak da nastave put ka vrhu. Za naredni period planirani su i turniri i prijateljske utakmice. Prvi turnir na kojem će „ Salines“ igrati je 24. i 25. septembra u Bečeju u Srbiji. Tuzlaci će odigrati i niz prijateljskih utakmica sa prvoligašima iz regije te pokazati šta znaju i umiju. (Nataša Tadić)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,