Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski mladi stonoteniseri napravili sjajne rezultate i zavidan uspjeh (FOTO)

Preuzmite sliku

U subotu je 6. oktobra, u Tuzli održan Top 8 Grupa “A” i “B” za kadete i kadetkinje u stonom tenisu.

Mlade nade STK “Kreka” već  su nas navikli na sjajne rezultate, međutim sada su istupili korak više i postigli nešto što je rijetko kojem stonoteniskom klubu pošlo za rukom.

Posle odigravanja ovog turnira, STK “Kreka” bogatiji je za 2 nova vicešampiona u kategoriji kadeta i kadetkinja. Pored toga, tu je i vicešampion u Grupi “B” i još jedno sjajno 6. mjesto u grupi “A” u kategoriji kadetkinja.

U grupi “A”, Top 8 za kadete, Kreku je predstavljao Amar Isabegović. Predstavnik Tuzlanske “Kreke” je turnir završio na 2. mjestu u Bosni i Hercegovini i za Tuzlu osvojio srebro.

U grubi “B”, Top 8 za kadete, imamo još jednog vicešampiona. U pitanju je mladi Kerim Fazlić, koji je baš kao i klupski kolega Amar, sjajnom igrom osvojio 2. mjesto i na taj način sebi obezbjedio plasman u Grupu “A”. Sjajni su ovo rezultati i uspjeh za ove mlade takmičare.

Kada su u pitanju djevojke, STK “Kreka” predstavljale su Ema Lovrić i Emina Ahmetović koje su nastupale u Grupi “A” top 8 za kadetkinje.

Kao što smo već naglasili u kategoriji kadetkinja STK “Kreka” ima vicešampiona. U pitanju je Lovrić Ema koja nas je navikla na uspjehe. Ovog puta Ema se okitila srebrom i na taj način zauzela 2. mjesto na turniru Top 8 za kadetkinje sa skorom od šest pobjeda i jednim porazom (6/1).

Pored Eme, sjajne rezultate je postigla i Emina Ahmetović, koja je na kraju ostvarila poziciju broj 6. i na taj način osigurala sebi učešće i na idućem turniru Top 8 u grupi “A” za kadetkinje.

“Postignuti rezultati su došli sjajnim zalaganjem svih u klubu, počevši od samih igrača koji su svojim zalaganjem postigli uspjeh, te glavnog trenera Gorana Rajčića i pomoćnog Emira Gutića. Svakako, jedan od najzaslužnijih je predsjednik Arman Isabegović, bez kojeg bi sve ovo teško postigli. U idućem turniru Top 8 za kadete i kadetkinje, naš klub će imati 4 predstavnika u Grupi “A”, a to su rezultati kojim se malo koji klub može pohvaliti na našim prostorima” – navode iz STK “Kreka”.

Takmičare STK “Kreka”Tuzla naredni vikend očekuje jak međunarodni turnir koji se igra u Hrvatskoj, tačnije u Osijeku gdje će učešće uzeti preko 400 takmičara iz više zemalja Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,