Foto: Tuzlanski.ba

Jedna od najboljih bh. stonoteniserki Ema Lovrić iz STK "Kreka" Tuzla pobjednica je 48. međunarodnog prvenstva za kadete i juniore i 14. memorijala Mirko Abramović koji se ovog vikenda održava u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

Nastupilo je 470 natjecatelja iz Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske, Austrije, Hrvatske, te Katara, a prijavljeno je rekordnih 99 ekipa.

Lovrić je nastupila u konkurenciji kadetkinja. U grupnoj fazi takmičenja pobijedila je glatko stonoteniserke iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a nakon toga, u borbi do finala, pobijedila je tri varaždinske igračice, te jednu iz Koprivnice.

U jakoj konkurenciji 14. godišnja Tuzlanka Ema Lovrić sve protivnice pobijedila je ubjedljivo, izgubivši pri tome samo jedan set, što je rijetko kome pošlo za rukom na ovom renomiranom takmičenju.

Danas su u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu na rasporedu pojedinačni mečevi u kategoriji mlađih kadeta i juniora, a prvi dan takmičenja odnosno petak bio je rezervisan za ekipna takmičenja. (Tuzlanski.ba)