Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Selmir Mešković treći na takmičenju u bodybuildingu ‘Jagodina Open 2019’

Preuzmite sliku

U Jagodini je po osmi put održano tradicionalno međunarodno takmičenje u bodybuildingu i fitnesu ‘Jagodina Open 2019’ na kojem je učešće uzelo 114 takmičara iz nekoliko zemalja.

Među njima i Tuzla je imala svog predstavnika Selmira Meškovića koji je nastupio u kategoriji ‘Bodybuilding Classic -180cm’ sa još 14 drugih učesnika. Mešković ostvario odličan rezultat osvojivši treće mjesto.

‘Nakon što sam u istoj kategoriji osvojio prvo mjesto na takmičenju ‘Bihać Open 2018' došlo je i treće mejsto u Jagodini što predstavlja odličan rezultat, a vjerujem da ću u budućnosti nastaviti sa uspjesima’ kaže Selmir Mešković za Tuzlanski.ba.

Kao i u svim drugim sportskim disciplinama priprema za takmičenje u bodybuildingu traju po nekoliko mjeseci.

‘Pripreme za ovakve vrste takmičenja obično traju oko četiri mjeseca. Međutim, kako se bliži dan takmičenja tako se i treninzi pojačavaju iz dana u dan kako bi postigli željenu formu odnosno da vaša figura bude vrhunska. Zaista puno faktora utiče na to kakvu ćemo formu imati na sam dan održavanja takmičenja. Ukoliko samo jedan od svih faktora zanemarimo ili mu se dovoljno ne posvetimo sve može biti uzaludno. Kada je konkretno u pitanju nastup u Jagodini ove sam godine nažalost za pripreme imao nedovoljno vremena pa sam tako umjesto četiri mejseca trenairao nešto manje od dva mjeseca ali ipak sam uspio da postignem zavidnu formu’ – kaže Mešković.

Kada su u pitanju planovi za budućnost naš sagovornik kaže kako se nada da će u Tuzlu donijeti još puno medalja sa velikih takmičenja.

Organizatori ‘Jagodina Opena’ su istakli da su jako zadovoljni brojem takmičara koji su došli iz čak 13 zemalja, a među njima je bio i veliki broj reprezentativaca. Apsolutni šampion u bodybuilding kategoriji bio je Maksim Trzin iz Novog Sada kojem je ovo bila treća uzastopna pobjeda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje