Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Ajdin Joldić osvojio prvo mjesto na takmičenju “Najjači Banjalučanin”

Preuzmite sliku

U organizaciji Miodraga Štrpca i kluba “Golden Glory” iz Banja Luke u ovom gradu održano je jednodnevno takmičenje u powerliftingu.

Powerlifting je sport u kojem takmičar ima zadatak podići što veću težinu utega u tri discipline: čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje.

Nastupio je veliki broj takmičara iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i BiH, a takmičenje je održano pod nazivom “Najjači Banjalučanin“.

Tuzlak Ajdin Joldić bio je najuspješniji u disciplini mrtvo dizanje sa 230 kg i tako ostvario svoju prvu pobjedu ali i postavio rekord ovog takmičenja u svojoj kategoriji do 100 kg.

Joldić za Tuzlanski.ba kaže kako su pripreme za takmičenje bile veoma zahtjevne i naporne uz dosta odricanja.

  • “Punih pet mjeseci intezivno sam se spremao za ovo takmičenje. S tim što su posljednjih mjesec dana treninzi bili dosta zahtjevni i iscrpljujući jer sam radio puno na vježbama snage. Međutim, motivacije mi nije nedostajalo i evo rezultat je tu, moja prva medalja…” – kaže Joldić.

    Prošli mjesec Joldić trebao je da nastupi u Esenu (Njemačka) ali zbog pandemijskih mjera to takmičenje je otkazano.

  • “Svakako da me ova pobjeda još dodatno motiviše i nastavaljam sa radom kako bi naredna tamičenja dočekao što spremniji i snažniji. Iskreno, nadam se novim medaljama i pobjedama u nekoj od tri discipline koliko ih podrazumijeva powerlifting. Naredno takmičenje je ponovo u Banja Luci pa zatim idem u Trilj (Hrvatska)” – kaže Joldić koji za cilj ima da na narednom nastupu koje će biti organizovano na Trgu Krajine u Banja Luci postigne svoj lični rekord od 250 kg u disciplini mrtvo dizanje.

  • Također osim tri discipline čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje na narednom takmičenju 30. aprila takmičari će imati priliku i da svoju snagu pokažu u dizanju betonski kugli kao i u vučenju kamiona.

    “Imam visoke ambicije za budućnost i nadam se najmanje jednoj medalji sa narednog takmičenja kao i tome da ću uspjeti da podignem lični rekord od 250 kg. Hvala svima koji su uz mene i pomažu mi” – kazao je Joldić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje