Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Svečano otvorena sportska manifestacija “Balkanijada Tuzla 2017”

Preuzmite sliku

U Univerzitetskoj sportskoj dvorani, u srijedu 17.05.2017. godine je svečano otvorena sportska manifestacija “Balkanijada Tuzla 2017”, koja će se održati od 17.05. do 19.05.2017. godine, u organizaciji Studentskog parlamenta i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Centrom za sport.

Riječ je o međuuniverzitetskim sportskim susretima koji su okupili više od 200 studenata, sa12 univerziteta iz regiona: Tuzle, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Bihaća, Mostara, Zenice, Brčkog, Travnika, Bijeljine, Banja Luke i Zagreba, koji će se u naredna tri dana takmičiti u šest sportova: malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, atletici i šahu.

Nažalost, svoj dolazak u Tuzlu su odgodili studenti Univerziteta u Prištini, a već je ranije najavljeno kako su učešće na Balkanijadi otkazali studenti iz Slovenije.

Sportsku manifestaciju “Balkanijada Tuzla 2017” zvanično je otvorio Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, Zlatan Muratović.

– Čast mi je otvoriti jednu ovakvu manifestaciju koja stvara pozitivan ambijent zajedništva i lijepog druženja među mladim ljudima. Gostima koji su došli iz drugih univerzitetskih gradova, kao i drugih država, upućujem iskrenu dobrodošlicu u Tuzlu sa željom da ponesu lijepe utiske iz našeg kantona. Balkanijada je jedinstvena prilika da univerziteti iz regiona doprinesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta – poručio je ministar Muratović.

Svoje prigodne govore na otvaranju održali su i prof. dr. Zoran Iličković, v.d. prorektor za naučno-istraživački rad Univerziteta u Tuzli, te Nedžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta.

Takmičenja počinju u četvrtak, 18.05.2017. godine, a održavaće se na nekoliko lokacija, u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, te na glavnom i pomoćnim terenima Gradskog stadiona Tušanj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,