Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održano državno prvenstvo specijalne olimpijade BiH u košarci

Preuzmite sliku

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Klub specijalnih sportova Tuzla danas je organizovao državno prvenstvo osoba sa posebnim potrebama u košarci.

Učešće na državnom prvenstvu uzelo je ukupno devet ekipa sa područja BiH. Prema riječima Nermine Mujić, predsjednice Kuba specijalnih sporotva Tuzla cilj današnjeg takmičenja jeste socijalizacija osoba sa posebnim potrebama.

‘Rezultati su u drugom planu. Današnji događaj je bitan prije svega zbog druženja. Klub specijalnih sportova Tuzla inače redovno učestvuje na svim državnim prvenstvima. Već naredne sedmice idemo u Fojnicu na takmičenje, a do kraja godine će biti održano i državno prvenstvo u skijanju’ – kazala je Nermina Mujić.

Današnje takmičenje osoba sa posebnim potrebama u košarci održano je u sali Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, a učestvovali su Koraci nade Tuzla, Malo srce Tuzla, JU III. Osnovna škola Brčko, KSS Tuzla, JU Centar Sunce iz Prijedora, Zavod Drin iz Fojnice, KSS Sunce također iz Tuzle i Zavod Bakovići.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje