Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održan tunir u stolnom tenisu za učenike sa područja TK (FOTO)

Preuzmite sliku

Ricmond Park Međunarodna osnovna škola u saradnji sa Sportskim savezom Grada Tuzla u subotu je organizovala takmičenje u stolnom tenisu za oko 100 učenika sa područja TK.

Takmičenje u stonom tenisu otvorila je predsjednica Tuzlanskog sportskog saveza gospođa Mara Lakić-Brčaninović.

Pravo učešća imali su svi učenici škola sa područja TK, a njih 99 se odazvalo iz Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Doboj-Istoka, Gračanice i Gradačca.

Najboljim takmičarima su uručene novčane nagrade, kao i priznanja u vidu diploma koje su uručili predstavnici Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli Sadmir Delić i Rusmir Jašarević.

U muškoj kategoriji prvo mjesto je pripalo Amaru Isabegoviću, iz JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle, drugo je osvojio učenik Tarik Hodžić iz JU OŠ “Klokotnica” iz Klokotnice, a treću nagradu je osvojio Kerim Fazlić iz JU OŠ “Pazar” iz Tuzle.

U kategoriji učenica prvo mjesto osvojila je Ema Lovrić iz JU OŠ “Mejdan” iz Tuzle, drugo Amina Mujkić iz JU OŠ “Klokotnica” iz Klokotnice i treće mjesto je također osvojila učenica iz JU OŠ “ Klokotnica” Esmila Junuzović.

Bila je ovo ujedno i prilika da se na jednom mjestu okupe učenici iz svih krajeva kantona kako bi u jednoj lijepoj sportskoj i ugodnoj atmosferi proveli prvi dan vikenda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,