Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održan drugi “Grass Volleyball Tuzla 2020.”, učestvovalo 15 ekipa

Preuzmite sliku

U nedjelju 16.08.2020. godine na travnatom terenu OŠ „Brčanska Malta“ u Tuzli, održan je drugi odbojkaški turnir na TRAVI, u organizaciji OK „Jedinstvo 1945“ Tuzla.

Odbojka na travi je veoma popularan sport u svijetu, a mi smo drugi put u Tuzli, a i u BiH organizovali otvoreni turnir na travi.

Cilj ovog rekreativno amaterskog turnira je promocija i popularizacija odbojke u Tuzli, te pokušaj ponovnog aktiviranja odbojkaškog terena na pijesku, koji je grad Tuzla imala na „Panonskom jezeru“.

  • Propozicije turnira :

    Igralo se po principu 3 na 3 uz obavezu da u ekipi bude jedna djevojka ili igrač amater. Pod igračem AMATEROM podrazumijeva se da je to igrač koji se ne bavi aktivno odbojkom (tj. DA nije registrovan), penzionisani igrač koji ima pauzu neigranja od 5 godina, ili igrač omladinskog pogona kategorije 2001. i mlađi.

    Turnir je trajao jedan dan sa početkom u 09:00 a završen je 19:00 sati, a u skladu sa savjetima, naredbama i preporukama kriznih štabova, u vezi epidemije virusa korona.

    Na turniru je učestvovalo 15 ekipa sa ukupno 45 odbojkaša/ce te odigrano je 29 utakmica.

    Ekipe učesnice su: 11.Juli, Asado Banovići, Caffe bar Sunrise, Ribarnica Karaka, Priluk, Golf II, Caffe bar Imperial, Diskoteka Galaxis, Modriča, BH Zvijezde, Mjenjačnica Elit, Volley Rainci, Kakanj, SMT Gradnja, i Fenix.

    Nakon kvalifikacijskih utakmica održano je četvrtfinale, polufinale i finale, redoslijed i rezultati utakmica su slijedeći : Četvrtfinale Karaka-Sunrise 16:21, Diskoteka Galaxis-Modriča 23:21, Priluk-Kakanj 19:21, Mjenjačnica Elit-BH Zvijezde 17:21, zatim polufinale se igralo na 2 dobijena seta do 15 osvojenih poena, Diskoteka Galaxis-Caffe bar Sunrise 2:0 (15:11,15:7), Kakanj-BH Zvijezde 2:0  (15:10,15:13).

  • U utakmici za 3 mjesto igrali su BH Zvijezde i Caffe bar Sunrise a rezultat je glasio 2:0 (15:13,15:13) za ekipu BH Zvijezde, a u finalu koje se igralo na 2 dobijena seta do 21 osvojen poen u kojem su se sastali Diskoteka Galaxis i Kakanj rezultat je glasio 2:1 (21:16,15:21,15:7) za ekipu Diskoteka Galaxis.

    Plasman nakon odigranih utakmica je sledeći :

    1. mjesto Diskoteka Galaxis (Mirel Dedić, Jasmin Imširović i Amir Karamović)

    2. mjesto Kakanj (Muris Krivokapa, Adin Fazlić i Muhamed Begić)

    3. mjesto BH Zvijezde (Arnel Imamović, Mirnes Idrizović i Amina Idrizović)

    4. mjesto Caffe bar Sunrise (Nikola Blagojević, David Poletan i Bogdana Mirkanović)

  • Prvoplasirana ekipa je osvojila uz novčanu nagradu, pehar, medalje i diplomu te nagradno putovanje jednodnevni izlet u Neum i svečanu tortu, drugoplasirana ekipa novčanu nagradu, medalje, diplomu i svečanu tortu a trećeplasirana novčanu nagradu, medalje i diplomu.

    Turnir ne bi bio organizovan na ovako visokom nivo bez pokrovitelja Grada Tuzla, Sportskog saveza grada Tuzla, OŠ „Brčanska Malta“, te donatora: Rio sokovi, PZU Apoteke Tigris Farm, Sportske kladionice BH Play, Optika Smajlović, Saša Stankovič i Elegance Tours Travel & Events. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,