Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održan 18. po redu Internacionalni karate kup TK Open i III Memorijalni turnir “Fuad Hadžiavdić Fudo”

Preuzmite sliku

U SKPC Mejdan u Tuzli proteklog vikenda se održao 18. po redu Internacionalni karate kup TK Open / III Memorijalni turnir “Fuad Hadžiavdić Fudo”, koji je premašio sva očekivanja i na jednom mjestu okupio neke od najboljih karatista sa ovih prostora.

Klub borilačkih sportova “Tuzla Sinbra” bio je domaćin ovog prvenstva, a na sedam tatamija u velikoj dvorani nastupilo je skoro 800 karatista iz 60 karate klubova. Posebnu draž dalo je i to što su specijalni gosti, vrhunski sportisti koji visoko kotiraju na svjetskoj karate listi, bili i predstavnici reprezentacija Turske, Bugarske i Kuvajta, a rame uz rame sa njima su stali i gosti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i karatisti iz Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je otvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta g. Zlatan Muratović, dok je Vlada Tuzlanskog kantona bila generalni pokrovitelj manifestacije. Svečano otvaranje i finalne borbe u seniorskoj konkurenciji u živo je prenosila RTV Tuzlanskog kantona.

TK Open se održava u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i centralna je manifestacija obilježavanja 20 godina postojanja i rada sportskog kolektiva KBS Tuzla Sinbra. U 18 godina postojanja na ovom internacionalnom karate kupu učestvovalo je nekoliko desetina hiljada takmičara iz više od 20 zemalja svijeta.

U generalnom poretku prvo mjesto je zauzeo domaćin KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla, drugoplasirana je ekipa KK “Sarajevo Zoi 84”, dok je trećeplasirani KK “Obladinac” Podgorica.U seniorskoj konkurenciji najuspješniji je bio Karate savez Turske.

U sklopu turnira održan je i memorijal “Fuad Hadžiavdić Fudo” na kojem je nastupilo po osam najuspješnijih seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Osvajači odličja su dobili vrijedne novčane nagrade. U ženskoj konkurenciji prvoplasirana je Marina Raković – Karate savez Crne Gore, drugoplasirana je Dajana Crnoglavac KBS „Tuzla Sinbra“, dok su trećeplasirane Bas s Sevil Karate savez Crne Gore i Sanja Crvrkota Srbija.

U muškoj konkurenciji pobjednik Develi Samet – Karate savez Turske, drugoplasirani je Can Deniz Murat Karate savez Turske. Trećeplasirani su Ljubiša Mihailović Karate savez Crne Gore i Dejan Cvrkota Srbija.

Na takmičenju je sudilo 50 vrhunskih sudaca, a važno je napomenuti da je sve prošlo bez povreda, žalbi i prigovora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje