Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Odigran memorijalni turnir u rukometu, pobjednik R.K \”Gradačac\”

ekipe
Preuzmite sliku

U organizaciji R.K Sloboda u tuzlanskom Mejdanu odigrao se memorijalni turnir u znak sjećanja na bivše rukometaše ovog kluba: Jasminka Kovčića, Igora Mujkanovića, Ibrahima Nukića, Faruka Okanovića i Alisa Hadžihrustića.

\"ekipe\"Pored domaćina turnira R.K Sloboda učešće na turniru su uzele još tri ekipe; R.K \”Konjuh Živinice\”; R.K \”Gračanica\”; R.K \”Gradačac\”.

U prvoj utakmici turnira snage su odmjerile ekipe Gračanice i Konjuha nakon izjednačene borbe na semaforu je stajao rezultat 22:22, pristupilo se izvođenju sedmeraca u kojima su više koncetracije imali rukometaši iz Gračanice te su sa ukupnim rezultatom 26-25 slavili pobjedu i tako se plasirali u finale ovog turnira.

 

 

\"bakir

Nakon ove utakmice upriličeno je i svečano otvaranje turnira, prisutnima u maloj dvorani SKPC „Mejdan\” obratio se član UO i bivši predsjednik kluba dr. Alija Azapagić.

\”Turnir je najmanje što smo mogli učiniti da se odužimo nekadašnjim članovima kluba i da ih otrgnemo od zaborava. Nemjerljiv je doprinos koji su oni dali u svojim igračkim karijerama, a nezaboravna je uloga Ibrahima Nukića nakon završetka igračke karijere u očuvanju ugleda i tradicije kluba, radeći volonterski kao njegov direktor\” – istakao je dr. Azapagić.

Dr.Azapagić se zahvalio gostima iz: Živinica, Gračanice i Gradačca što su prihvatili poziv i učešće na ovom turniru.

\"rksloboda\"

U drugoj utakmici turnira sastali su se domačin R.K Sloboda i R.K Gradačac pobjedu rezultatom 28:20 ostvarili su rukometaši Gradačca. Najefikasniji igrači na ovom susretu su bili Emir Kadić koji je za ekipu Gradačca postigao 6 golova, dok se kod Slobode najviše istako Bakir Jahić sa 4 gola.

U utakmici za treće mjesto sastale su se poražene ekipe iz prva dva susreta R.K Konjuh – R.K Sloboda pobjedu su ubjedljivim rezultatom 37:26 (18:13) slavili rukometaši Konjuha.

\"rkgracanica\"

Finalna utakmica između R.K Gračanica i R.K Gradačac u potpunosti je pripala ekipi Gradačca koja je dominirala tokom cijelog susreta i u potpunosti nadigrala svoje komšije iz Gračanice, na kraju su zasluženo slavili pobjedu rezultatom 33:26 i tako osvojili ovaj memorijalni turnir.

Nagrade za najboljeg: igrača, i strijelca turnira pripale su rukometašima R.K Gradačac a najboljim golmanom turnira proglašen je golman R.K Gračanica.

\"igrac\"strijelac\"najbolji\"pobjednik

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: