Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Najavljen humanitarni odbojkaški turnir za djecu i majke onkologije UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli najavljen humanitarni turnir u odbojci ‘DMF Office za djecu i majke onkologije UKC-a Tuzla’ na koji se prijavilo više od 20 ženskih ekipa koje su sačinjene od žena-uposlenica firmi koje su učesnici turnira, a turnir počinje u nedjelju.

Humanitarni odbojkaški turnir organizuje ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim firmama koje će učestvovati sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona.

– Ideja je potekla slučajno kada smo imali privatni slučaj kroz koji smo se susreli sa situacijom da dijete boravi u bolnici. Vidjeli smo koliko za djecu znači imati priliku da se igraju, uče, uđu u taj svijet mašte. Naša bolnica možda nema uslove kao velike svjetske bolnice i tako sam odlučio da realizujemo ovu ideju. Moram priznati da je odmah krenula lavina prijava i sada mogu obećati da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo raditi sve baš za tu djecu – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Almir Žilić, glavni organizator  “ŽOK Mikasa”.

Sva novčana sredstva koja budu prikupljena ovim projektom bit će podijeljena na dva projekta.

Prvi će biti realizovan za kupovinu dječije opreme za dječiji Odjel onkologije UKC-a Tuzla (play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi dio namijenjen je za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi, koja će po prvi puta imati priliku da učestvuju u takvoj vrsti takmičenja.

– Smatram da smo svi pojedinačno i kolektivno odgovorni da se uključimo u ovakve akcije. Smatram da umrežavanje i druženje žena na našim prostorima ima ogroman potencijal. U nedjelju ćemo pokazati da našu zajednicu oplemenjuje jedan human duh koji je i dalje aktivan uz sve negativne stvari koje se dešavaju. UKC Tuzla i naši najmlađi trebaju našu pomoć i zaista mi je drago da su se velike kompanije ali i pojedinci uključili – kazala je Edina Selesković , član organizacionog odbora humanitarnog turnira.

Pozivamo sve građane i građanke, predstavnike i predstavnice medija da u nedjelju, 23. juna sa početkom u 10:00 sati dođu na gradski teren “Telex” i podrže ovu priču u ime naših najmlađih kojima smo potrebni, navode organizatori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje