Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turnir na kojem su svi dobrodošli: U Par Selu kod Tuzle počeo 9. Malonogometni turnir ‘Par Selo CUP’

Preuzmite sliku

U Par Selu kod Tuzle proteklog vikenda počeo je 9. Malonogometni turnir Par Selo CUP na kojem učestvuju ekipe iz cijele BiH.

Turnir je otvoren fantastičnim nastupom poznatog Folklornog ansambla „ Panonija“ iz Tuzle.

Na ovogodišnjem turniru učestvuju 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana.

„ Imamo ekipa koje se tu vrte godinama ali i one koje dolaze sa strane pa smo njim omogućili grupno igranje za jednu večer. Imamo pet takvih ekipa, odnosno, iz Olova, Bijeljine, itd.“- pojasnio je Dragan Grgić iz Udruge mladih „ Par Selo – Dubrave“ koja je organizator turnira. On je podsjetio da je nagradni fond turnira 7.000 KM, a prvoplasirana ekipa osvaja 5.000 KM.

Svake godine na turniru igra i ekipa domaćina pa je tako i ove godine prva izašla na teren. Tako već četiri godine za domaću ekipu nastupa Amar Hasić.

„Drago mi je što sam se odazvao pozivu i što sam tu. Uvijek mi je drago da me pozovu i da nastupam. Očekivanja su pozitivna. Volio bi zbog naroda da igramo što bolje. Ovaj turnir je jedan od boljih u regiji. Svaka utakmica će biti teška. „- kazao je Hasić i dodao da mu je posebno drago da igra pred domaćom publikom. Svakako su zanimljive i ekipe veterana, a za domaćina nastupa Radan Divković koji je rodom iz Par Sela i emotivno je vezan za turnir.

„Meni je posebno drago da se publika vratila. Prošle godine zbog korone nije bilo turnira. Pripreme su pokazale da se radi o turniru na visokom nivou. Kada su u pitanju veterani, tu su istaknuta sportska lica koja nastupaju u bilo kojoj ekipi. Na ovom turniru su nastupali ljudi koji su bili prvaci u bivšoj državi“- priča Divković.

Osim zabavanog programa i bogate ugostiteljske ponude koja promoviše domaće proizvode, turnir ima poseban značaj za mještane ali i ljude koji su napustili svoju domovinu.

„Ovaj turnir okupi sve ljude koji su otišli u dijasporu. Oni svoje godišnje odmore planiraju naspram turnira. Par Selo je zaživi ovih dana. Epdemiološka situacija je bolja ali pozivamo sve one koji dođu da poštuju mjere“- poručuju organizatori.

Isto tako ističu da su razočarani činjenicom da Grad Tuzla ove godine nije podržao ovaj događaj. Ipak, Udruga nije odustala već je organizovala ovaj zanimljivi događaj uz podršku pojedinaca , privrednika, mještane te dijaspore i svih iskrenih prijatelja turnira.

Inale, finale turnira bit će 7. augusta kada će se znati ko ove godine osvaja prvo mjesto i vrijednu nagradu. Do tada, organizatori pozivaju svoje sugrađane da dođu i uživaju 15 dana u brojnim sadržajima, a posebno u kvalitetnom malom fudbalu i druženju jer u Par Selo su svi dobrodošli, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje