Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuka: Svojim roditeljima dugujem sve

Preuzmite sliku

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar ostvario je plasman u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je polufinalnu utrku završio s vremenom 1:44.53 i to je bio ujedno negov najbolji rezultat ove sezone.

Na svome Facebook profilu danas je napisao da je od mnogih građana Bosne i Hercegovine dobio pregršt čestitki za ulazak u finale, te da riječima ne može opisati, koliko je sretan i koliko mu to znači.

“Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo će doći po zaslugama”, naveo je Tuka.

  • Sretan je što ga ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima.

    “Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene”, napisao je Tuka.

    Finalna utrka na 800 metara na rasporedu je u srijedu s početkom u 14:05 sati. Tada će se znati ko će osvojiti medalje iz ove atletske discipline u Tokiju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,