Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuka: Minsk generalna proba za svjetsko prvenstvo u Dohi

Preuzmite sliku

Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljat će Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku.

Reprezentacije Amerike i Evrope će pod nazivom “Najveće rivalstvo u historiji atletike” odmjeriti snage u svim atletskim disciplinama.

U svakoj će disciplini i Evropa i Amerika imati po četiri predstavnika.

Mesud Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku, piše Fena

#Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi”,  kaže Tuka.

Nakon Minska će se vratiti u Veronu, gdje će nastaviti s treninzima sa svojim trenerom.

“Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti”, naglasio je Tuka.

Također je čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Sutra će s početkom u 19.28 Tuka nastupiti u disciplini na 800 metara, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20.03. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje