Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuka: Jedva čekam da se vratim kući i sreću podijelim sa porodicom i cijelom državom

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostvario je historijski uspjeh osvojivši srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, odnosno naslov viceprvaka svijeta na 800 metara.

U izuzetno jakoj konkurenciji Tuka je istrčao najbolji rezultat u sezoni te na kraju osvojio drugo mjesto, što mu je najveći uspjeh u karijeri, nakon bronze na SP-u u Pekingu 2015. godine.

‘Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati.

Konačno sam se vratio, dobro trenirao cijelu sezonu. Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio. Ovo je moja druga velika medalja nakon Pekinga 2015.

Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje.’ – kazao je Amel Tuka nakon večerašnjeg finala na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje