Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuka: Generalno sam zadovoljan svojim i rezultatom cijelog bh. tima

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka vratio se danas u Sarajevo iz Tokija gdje je nastupio na Olimpijskim igrama. Tuka je u utrci na 800 metara osvojio šesto mjesto, što je drugi najbolji rezultat bh. tima na Olimpijadi.

Iako je u finalu ostao bez medalje Tuka ističe da je generalno zadovoljan svojim nastupom, s obzirom na to da je mjesec dana ranije bio povrijeđen zbog čega je bio doveden u pitanje i njegov nastup u Tokiju.

– Drago mi je što smo općenito napredovali u odnosu na Rio. Iako nas je išlo skoro duplo manje, napravili smo iskorak. Došli smo u dva finala, naš Nežad se borio za bronzanu medalju… Ponosam sam na cijeli tim – rekao je Tuka novinarima ispred Sarajevskog aerodroma.

Inače, kada je u pitanju sam nastup u finalu, kazao je da je dobro ušao u utrku, ali je zbog loše startne pozicije brzo bio zatvoren. Potom se dogodila povreda, kada ga je Amos slučajno udario nogom u mišić, zbog čega je, kako kaže, razmišljao i o odustanku. No, skupio je snage, rizikujući možda i težu povredu, i uspio završiti među šest najboljih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,