Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Treće mjesto za Eko-ronilačku grupu invalida na Otvorenom prvenstvu Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Dubrovniku

Preuzmite sliku

U subotu 3.septembra 2022 godine u Dubrovniku je održano Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza.

Domaćin takmičenja je bio Ronilački klub „Dubrovnik“. Takmičilo se u kategoriji DSLR i Kompakt aparata.

Podvodni fotografi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine su imali priliku da svojim fotografijama predstave ljepote dubrovačkog podmorja koje upotpunjuje ponudu ove turističke top destinacije Republike Hrvatske.

U kategoriji DSLR Aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Damir Zurub iz RK „Roniti se mora“ iz Zagreba, 2.mjesto Karlo Maćaš iz KPA „Vodomar“ Duga Resa, a 3.mjesto Ivana Nobilo iz RK „Roniti se mora“ iz Zagreba.

U kategoriji Kompakt aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Fisnik Sahatçiu iz KPA „3.maj“ iz Rijeke, 2.mjesto Dragutin Krmek iz KPA „Drava“ Varaždin, 3.mjesto Bilal Šarić Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, a 4. mjesto Edis Mahmutović također Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca.

Već slijedeći vikend 10. i 11. septembra 2022 godine, na jezeru Kop Šićki Brod održava se Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji u organizaciji Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca. Ovo je ujedno i najveće takmičenje u podvodnoj fotografiji koje se održava na slatkim vodama na prostoru bivše Jugoslavije.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje