Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Travničani postavili nove standarde u kreativnosti i navijačkoj energiji (FOTO)

Preuzmite sliku

Lino višebojci žele svijet u kome je najvažnija vijest koliko je danas proizvedeno dobrote.

Neponovljivom navijačkom energijom, najinventivnijom izložbom radova, kulturno-umjetničkim programom i najkreativnijim transparentima u desetogodišnjoj povijesti Lino višebojca, dočekan je Lino u Osnovnoj školi Travnik. Travnički Višebojac svečano je proglasio otvorenim premijer Srednje-bosanskog kantona, Tahir Lendo a pjesmom i muzikom, plesnim koreografijama, spletom igara tipičnih za Travnik, Guču Goru i Bosnu, spektakulatno započeli članovi i članice brojnih sekcija OŠ Travnik.

Svijet u kome je najvažnija vijest – koliko je danas proizvedeno dobrote, svijet je po volji Ivora Đerbeza iz VII-4 koji je napisao najbolji literarni rad na temu „Svijet po mom“. Ukupni pobjednici sportskog dijela natjecanja su Sead Tahirović iz VII-1, sa 150 poena i Lana Memišević sa 140 poena.

Najbolje transparente napravili su učenici prvog razreda, najbolji i najgrlatiji navijači bili su učenici sedmog razreda a posebnu nagradu i poziv na veliko finale Lino višebojca u Koprivnici dobio je Ahmet Ljevaković iz VIII-5 za svog letećeg dron Lino medvjeda.

Zadovoljstvo nam je ugostiti Lino višebojac i sretni smo što smo, zahvaljući Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta našeg kantona, koje je prepoznalo dobrobiti ovog projekta i dalo svoju podršku i pokroviteljstvo, bili u prilici da pokažemo šta ova naša djeca sve mogu i hoće. Imamo 37 sekcija u koje je uključeno svih naših 800 učenika i svi ovi radovi, transparenti i maske su rezultat njihove kreativnosti, sposobnosti i želje da prave dobre dobre stvari“, kazao je direktor OŠ Travnik, Nail Hasić.

Travnički sportisti i sportistkinje koji su postigli značajne rezultate profesionalno se baveći sportom, Suada Menzil karatašica, Adis Nurković vratar RK Travnik i džudistkinja Amina Kahrimanović bodrili su takmičare i družili se s učesnicima. Sve troje izrazili su oduševljenje projektom i prilikom da budu dio Lino višebojca te poželjeli da prate finaliste u Koprivnicu, krajem maja.

Nakon Tomislavgrada, Brčkog i Travnika, Lino višebojac seli se u Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj. Ovogodišnji projekat obuhvata dvanaest osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje