Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija: Mlada Meksička bokserka preminula nakon nokauta

Preuzmite sliku

U šestoj profesionalnoj borbi je Jeanette Zacarias Zapata (18) izgubila od Marie-Pier Houle (31), a odmah nakon meča prevezena je u bolnicu jer je izgubila svijest i počela se tresti. Stavljena je u komu, ali nije se izvukla

U ovaj je meč ušla s dvije pobjede i tri poraza pa ne možemo reći da nije znala što ju očekuje u ringu, ali Jeanette Zacarias Zapata (18, 2-4) nažalost je odradila svoj posljednji bokserski meč i doživjela poraz u najvećoj borbi koja je stavljena pred nju – onoj životnoj. Mlada Meksikanka preminula je nakon pet dana u induciranoj komi, piše CBC.

Marie-Pier Houle (31, 4-1) nokautirala ju je ‘na nogama’. Naime, ostala je stajati Meksikanka, ali nakon što su joj prišli trener i sudac vidjelo se da nije pri svjesti te je počela padati. Spustili su ju na podlogu, zatim se počela nekontrolisano tresti te je odmah prevezena u bolnicu.

  • Vezano | Mladoj bokserki se bore za život: Nakon nokauta se počela tresti i završila u komi 

    Odmah su ju stavili u induciranu komu te su rekli kako joj je stanje kritično, ali da je zasad stabilno. Od samog početka doktori joj nisu davali previše šanse za oporavak, a nadali su se kako će se, u najboljem slučaju, probuditi kroz sljedećih nekoliko sedmica s oštećenjima na mozgu. Nažalost, to se nije dogodilo.

    Šokiralo je to i njezinu protivnicu koja je izrazila žalost putem društevnih mreža te istaknula da nema snage komentarisati nešto više. Već je prije spomenula na društvenim mrežama kako joj nikad nije bio cilj ozbiljno ozlijediti nekog na meču. No, nažalost, dogodilo se nešto puno gore. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje