Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak pad američkog skijaša: Odletio je u zaštitnu ogradu i ostao nepomično ležati…

Preuzmite sliku

Amerikanac Tommy Ford, koji je nastupao sa startnim brojem 4, je u ušao u završni dio staze, promašio je jedna vrata, zanijelo ga je te je odletio u zaštitnu ogradu…

U petak se Norvežanin Lucas Braathen teško povrijedio pri samom ulasku u cilj, a nažalost, novi veleslalom u Adelbodenu donio je još jedan stravičan pad.

Amerikanac Tommy Ford (31), koji je nastupio sa startnim brojem 4, je u ušao u završni dio staze, promašio je jedna vrata, zanijelo ga je te je odletio u zaštitnu ogradu. Udario je jako glavom i nakon pada je ostao nepomično ležati, a do njega su odmah doletjeli ljekari koji su mu ukazivali pomoć.

  • Nakon dvadesetak minuta po njega je došao helikopter koji ga je odvezao u bolnicu na daljnje pretrage.

    Utrka je bila prekinuta na pola sata, a i dalje nije poznata sudbina nesretnog američkog skijaša.

    Nažalost, na stazi u Adelbodenu smo i u petak vidjeli dva teška pada. Prvo se povrijedio Norvežanin McGrath, a nakon njega i njegov sunarodnjak Lucas Braathen. Ušao je u cilj, preuzeo vodstvo, ali je zapeo na zadnjim vratima, pao i klizeći ušao u cilj. Nažalost, otišlo je koljeno i ova sezona je za njega gotova.

  • A na treningu veleslaloma u četvrtak je stradao i Švicarac Mauro Caviezel koji je pao na glavu, a u bolnici su mu dijagnosticirali potres mozga.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje