Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Teška i sasvim zaslužena pobjeda rukometaša BiH protiv Portugala

rukometna repka
Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka rukometna reprezentacija zabiljležila drugu pobjedu u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Kataru 2015. godine.

rukometna repka

U prepunoj dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu naši najbolji rukometaši u jednoj dramatičnoj utakmicu savladali su reprezentaciju Portugala.

Reprezentacija Portugala imala je rezultatsku prednost većim dijelom utakmice. U samom finišu naši rukometni Zmajevi su se razigrali pa su golovima Prcea, Malinovića i Vražalića napravili prednost od četiri gola razlike. Stečenu prednost u posljednjim minutama naši momci su sačuvali do posljednjeg sudijskog zvižduka te zabilježili pobjedu rezultatom 31:29.

rukometasi sjajnim

Foto: A. Balić – Sportsport.ba

Najefikasniji u našem taboru su bili Prce sa 9 golova, Malinović i Vražalić sa po 6 golova. Golman Grahovac zabilježio je 11 odbrana u ovom susretu.

Takođe treba istaknuti sjajnu podršku sa tribina koju su imali naši momci tokom čitavog susreta. Reprezentacija Portugala u ovom meču pokazala se kao izvrstan protivnik, bila je ovo teška i sasvim zaslužena pobjeda naše rukometne reprezentacije.

U našoj grupi danas je Latvija na svom terenu savladala Estoniju 35:25.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: