Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tarik Mašić u Švicarskoj se bori za prvaka Evrope u ISKA federaciji

Preuzmite sliku

Član kluba borilačkih vještina “Skill Gym Tuzla” Tarik Mašić u subotu će 20. aprila u švicarskom Luzernu pokušati izboriti pojas prvaka Evrope u ISKA federaciji.

Mašić će nastupiti u superteškoj kickboxing kategoriji, a za protivnika će imati domaćeg takmičara Branka Kojića. Tarikov trener Isak Memišević istakao je kako su pripreme za ovaj meč intezivno trajale tri mjeseca.

“Tarik je već dva puta nastupao u Švicarskoj i oba puta je kao pobjednik izašao iz ringa. Vjerujem da će i ovoga puta biti bolji od svog protivnika. O protivniku nemamo previše informacija osim onoga što nam je bilo dostupno na internetu ali to često zna da bude zabluda i treba uvijek biti oprezan” – kazao je trener, Isak Memišević.

  • Dvadesettrogodišnji Tarik Mašić već pet godina je član kluba borilačkih vještina “Skill Gym Tuzla” i državni je prvak BiH u low kicku. Tarik iza sebe do sada ima oko 15-tak amaterskih borbi i tri profesionalna meča sa skorom od dvije pobjede i jednim porazom.

  • “Vjerujem da ću u ringu opravdati povjerenje trenera Memiševića i da ćemo se iz Švicarske vratiti kao pobjednici. Također se nadam i podršci naše dijaspore koja živi u Luzeru. Koristim ovu priliku da ih pozovem da dođu na gala veče i uživaju u borbi” – kazao je Mašić za Tuzlanski.ba.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje