Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svjetske igre 2017: Mesud Selimović osvojio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

Bh. kickbokser Mesud Selimović, član KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla, večeras je na Svjetskim igrama, koje se održavaju u poljskom Wroclavu, u finalnoj borbi discipline K1 (-86 kg) poražen od predstavnika Poljske Dawida Kasperskog.

Na putu do finala naš borac je bio bolji od marokanskog predstavnika i prvaka Afrike Aziza El Felaka i Omida Nosratia iz Irana.

Mesud Selimović se osvajanjem srebrene medalje pridružio bh. sportistima koji su ranije na Svjetskim igrama osvajali medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Karatista Adnan Hadžić je osvojio bronzu 2001. godine. Četiri godine kasnije zlato je osvojio Markica Dodig u boćanju, te Lejla Ferhatbegović u karateu. Dodig je osvojio bronzanu medalju i 2009. godine, a na istim Svjetskim igrama zlato je osvojila naša karatistkinja Arnela Odžaković.

Drugi bh. predstavnik na ovogodišnjim Svjetskim igrama bio je boćar Ivan Galoić, koji se plasirao u finale u diciplini precizno izbijanje, gdje je zauzeo četvrto mjesto.

  • Svjetske igre koje okupljaju potencijalne olimpijske sportove se održavaju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora, a ove godine okupljaju blizu 4000 sportista iz 111 zemalja u 31 sportu.

    Odlazak Mesuda Selimovića na ovo veliko takmičenje je finasirao KBV “Flek Tom-Cat” uz pomoć Vlade TK i BH Pošte, te stalnih klupskih sponzora firmi Tom-Cat i Flek security. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,