Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svijet će ponovno navijati za Schumachere: Poznata porodica će uskoro imati dvojicu vozača u Formuli 1

Preuzmite sliku

Prije dvije decenije svijetom Formule 1 su vladala braća Schumacher – Michael i Ralf. Istina veliki Michael je ostvario sedam titula prvaka, ali je i Ralf ostavio trag upisavši šest pobjeda na utrkama i 27 postolja.

Gotovo je sigurno da na scenu u “oktanskom cirkusu” dolazi nova generacija, Mick i David, sinovi Michaela i Ralfa Schumachera. Mick je stariji, s 19 godina već je stekao reputaciju uspješnog i talentiranog pilota, osvojio je prošlu sezonu titulu u evropskoj Formuli 3 I ono što je najvažnije, stekao je licencu za vožnju utrka u Formuli 1. No prije nego sjedne u neki od bolida odradit će sezonu u Formuli 2, zbog iskustva i kako bi se lakše adaptirao na veliku scenu.

Gotovo je sigurno da će se Micku vrlo brzo pridružiti i 17-godišnji David, Ralfov sin koji je sve impresionirao sve svojim vožnjama u Formuli 4 i proglašen je za najboljeg debitanta. Nedavno je testirao bolid Formule 3, i ako nastavi ovih tempom za tri-četiri godine bi mogao ući u elitu, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Naravno, nije lako ući u Formulu 1, jer nema mjesta za sve. Ipak, prezime Schumacher će svakako biti dodatni mamac za sponzore i sasvim sigurno prednost rođaka Micka i Davida u naredni godinama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,