Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečani prijem za mlade i uspješne tuzlanske karatiste Hamzu i Dinu

Preuzmite sliku

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović juče je u prostorijama Ministarstva upriličio svečani prijem za mlade karatiste Hamzu Čajića i Dinu Mahmud i selektora trenera Unu Selman.

Na nedavno održanom 43. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) u kiparskom Limassolu, Hamza i Dina osvojili su i donijeli zlato i bronzu u Tuzlanski kanton.

  • Hamza Čajić je u kategoriji kadeta 70+ kg osvojio zlatnu medalju i time još jednom potvrdio status najboljeg takmičara starog kontinenta i prvorangiranog na WKF rang listi dok je Dina Mahmud osvojila bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja 54+ kg.

    Selektor Una Selman istakla je da, i pored teških finansijskih uslova sa kojima se sport a naročito karate susreće, vrhunski rezultati ipak ne izostaju. Razgovaralo se i o nedavno uspješno organiziranoj sportskoj manifestaciji TK Open na kojem je učešće uzelo 700 takmičara iz 6 zemalja.

  • Ministar Muratović čestitao je mladim karatistima i zaželio nove uspjehe u daljem radu kako na sportskim terenima tako i u školi budući da se radi o odličnim učenicima koji uspjevaju uspješno uskladiti svoje treninge sa školskim obavezama. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje