Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za Sedmu tuzlansku biciklijadu, očekuje se rekordan broj učesnika (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sve je spremno za Sedmu tuzlansku biciklijadu koja će u nedjelju biti održana u Tuzli. Očekuje se rekordan broj učesnika, a organizatori najavljuju odličnu zabavu za sve ljubitelje dvotočkaša, bili oni rekreativci, ili profesionalci.

Biciklistički klub Tuzla se potpisuje kao organizator ove sportske manifestacije, a predsjednik Mirsad Jusić za Tuzlanski.ba kaže da je prijavu učesnika putem online forme još uvijek moguće ostvariti.

Prijave učesnika u online formatu traju do subote u ponoć, a svi oni koji se ne stignu registrovati na ovakav način, isto će moći učiniti i u nedjelju u jutarnjim satima.

Svi prijavljeni učesnici dobivaju majicu, startni broj i kupon za nagradnu igru s bogatim fondom, među kojima su i tri bicikla.

Jusić nam je kazao da je dosad prijavljeno 2.500 učesnika, a tuzlanska biciklijada će ove godine obilježiti i Evropsku sedmicu mobilnosti.

Osim bicikla, učesnici mogu voziti i romobile, a u okviru ove biciklističke manifestacije će biti organizirana i biciklijada za najmlađe.

Mjesto okupljanja bit će, kao i dosad plato Stupine od 8 sati u nedjelju, 16. augusta. Tradicionalna biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta.

Cjelodnevno druženje porodica, uz propagiranje zdravog načina života, glavni je cilj organizatora biciklijade.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje