Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za K-1 spektakl u Mejdanu: Publiku očekuju vrhunske borbe (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U Tuzli je danas održana press konferencija na kojoj su predstavljeni svi K-1 borci koji će u subotu 3. decembra u Velikoj dvorani Mejdan učestvovati na K-1 turniru “World Grand Prix Euro” za kickboxere u kategoriji do 85 kilograma.

Kak smo već ranije pisali na turniru će nastupiti trenutno najbolji kickboxeri iz osam zemalja gdje će pored boraca iz BiH nastupiti i borci iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rumunije, Španije, Engleske i Holandije.

Kako je za medije kazao predstavnika K-1 World Grand Prix Euro za BiH Amir Subašić, svi borci već su uspješno prošli vaganje i nestrpljivo čekaju početak manifestacije.

Ovo je odlična stvar za domaće borce da se pokažu i dokažu. Naredne godine samo u Kini bit će organizovano oko 50 K-1 turnira, zašto neko od naših momaka ne bi našao svoje mjesto na tim turnirima. Svi borci su stigli u Tuzlu i sve je spremno za spektakl“- kazao je Subašić.

Tuzlanski borac Igor Emkić koji će uz kolege Semira Delića i Mesuda Selimovića sa tribina imati veliku podršku sa tribina već je imao priliku nastupiti u Sarajevu na tzv. turniru osmorice gdje je slavio pobjedu međutim sutra će u Mejdanu konkurencija biti neuporedivo jača.

Moje je da pružim maksimum i pokušam ponoviti uspjeh iz Sarajeva. Ugostili smo osam najboljih boraca Evrope, osam profesionalaca i ja sam jedan od njih. Bilo koga da pobijedite na ovom turniru znači da ste vrhunski borac i da pripadate samom vrhu svjetskog kickboxa. Želim pokazati da sam jedan od najboljih” kazo je Igor Emkić i dodao:

Moj prvi protivnik sutra je Italijan Giuseppe de Domenico, želim pobijediti prvo njega a onda razmišljati o polufinalu i finalu” – zaključio je Emkić koji se kako kaže dva mjeseca intenzivno pripremao za ovu manifestaciju.

Pored spomenutih Igora Emkića i Giuseppea de Domenica, na turniru osmorice učestvuju još i Agron Preteni iz Hrvatske, Nikola Noveski iz Srbije, Vasil Ducar iz Češke, David Radeff iz Francuske, Radoslaw Paczuski iz Poljske i Timur Aylyarov iz Rusije.

Bivši svjetski prvak kickboxa u low-kicku Salko Zildžić je kazao kako je za vrijeme njegove karijere publika u Tuzli na neki način navikla na dobar kickbox i sutrašnja manifestacija predstavlja nadogradnju čitave te priče.

Ja vjerujem da su sve ovo dobri borci jer sigurno da ne bi bili tu da nisu. Međutim sutra ćemo imati priliku da se uvjerimo u kvalitet svakog borca pojedinačno a mnogo će da zavisi od njihovih momenata i od toga kako su se spojili parovi, jer ne godi svi borci jedan drugom” – kazao je Zildžić i dodao:

Tuzla zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju jer malo gdje u BiH dvorane su bile ispunjene kao ovjde. Svakako da ovo nije kraj kickboxa u Tuzli, bit će još mnogo toga” – istakao je Salko Zildžić.

Karakteristika ovog turnira je da će se borci tokom jedne večeri morati boriti čak tri puta, a pobjednik turnira pored prestižnog pojasa osvaja novčanu nagradu od 15.000 dolara. Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara, dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara.

Početak K-1 borilačkog turnira World Grand Prix Euro najavljen je za 19:00 sati u dvorani Mejdan u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje