Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za Balkanijadu: Sport u Tuzli okuplja više od 200 studenata iz BiH i Hrvatske (FOTO)

Preuzmite sliku

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli u saradnji s Centrom za sport i Univerzitetskim sportskim društvom, od 21. do 23. juna ove godine organizira Međuuniverzitetske sportske susrete Balkanijada 2018.

U okviru ove jedinstvene sportske manifestacije u Tuzli će se okupiti više od 200 studenata iz Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Osijeka i Zagreba.

„Imamo 14 ekipa za nogomet, deset u košarci, šest u ženskoj odbojci, zatim desetak atletičara na 100 metara i dvadesetak na 400 metara. Također, imamo i 15 takmičara u stonom tenisu i dvadesetak učesnika koji će se takmičiti u šahu“, rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli Nedžad Hodžić.

Ovo je jedinstvena prilika da univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta te povezivanju i saradnji visokoškolskih ustanova u regionu.

„Ovo je lijep događaj za naš univerzitet već treći put i lagano postaje tradicija. Balkanijada pokazuje da studiranje na univerzitetu nisu samo predavanja, vježbe i mukotrpno učenje, nego da je više od toga te da je i sport nešto na što treba polagati pažnju. Nadam se da ćemo naredne sportske aktivnosti voditi i u Kampusu Univerziteta u Tuzli gdje su radovi u toku“, istakla je rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić.

Svečano otvorenje ovogodišnje Balkanijade bit će upriličeno sutra u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli s početkom u 17 sati. (A.K. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje