Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Suljkanović primio predstavnike Streljačkog invalidskog kluba Tuzla

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Vojinović te pomoćnik ministra za boračka pitanja Mustafa Šahović primili su danas delegaciju Streljačkog invalidskog kluba Tuzla Kadiru Nukić, Mirsada Hasića i Nihada Bukvića.

Osim postignuća, predstavnici kluba koji kontinuirano postiže najbolje rezultate tom su prilikom iznijeli i probleme s kojima se susreću a jedan od najvećih je nedostatak streljane za pripremu takmičara na području cijelog TK, te zastarjelost opreme, posebno specijalnih pušaka.

Suljkanović je rekao da će Klub i ove godine putem resornih ministarstava dobiti novčana sredstva koja omogućuju pojedini programi.

– Neophodno je mapirati sportsku infrastrukturu koja postoji na području Tuzlanskog kantona kako bi znali čime raspolažemo – dodao je Suljkanović, napomenuvši da bi u resornim ministarstvima trebalo potražiti odgovor o tome postoji li prostor za streljanu u okviru Kampusa Univerziteta u Tuzli u Solini.

Današnji sastanak bio je još jedna prilika da se istakne važnost sporta u životu invalidnih osoba, te potreba za uključivanjem što više mladih ljudi u razne vidove sportskih aktivnosti, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje