Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stonoteniserka Kreke iz Tuzle Ema Lovrić juniorska prvakinja BiH

Preuzmite sliku

U Ilijašu je proteklog vikenda u organizaciji Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić-Ilijaš” u Ilijašu održano pojedinačno državno prvenstvo BiH za juniore i juniorke.

Učešće na prvenstvu uzeli su članovi STK ‘Kreka’ iz Tuzle, a najviše uspjeha imala je Ema Lovrić koja je osvojila zlatnu medalju u pojedninačnoj konkurenciji.

Ema je u finalu rezultatom 3:1 pobijedila Mariju Gnjatić i tako postala juniorska prvakinja BiH.

Osim zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji Ema se okitila i srebrom u dublu s kolegicom Harisom Mešetović iz STK “Hašim Spahić-Ilijaš”.

  • Na državnom prvenstvu za juniore i juniorke u stolnom tenisu Ema je bila prva u grupi u kojoj je savladala sve rivalke rezultatom 3:0.

    U osmini finala Lovrić je pobjedila Mehić sa 3-0 zatim je u četvrtfinalu sa 3:1 savladala kolegicu iz reprezentacije BiH Ajlu Zlotrg da bi najteži meč imala za plasman u finale protiv Džane Biogradlić također reprezentativke BiH koju je pobijedila sa 3:2.

    U finalu je Ema Lovrić nastavila sa dobrom igrom pokazavši odličnu formu i sasvim zasluženo za prvo mjesto i zlatnu medalju te titulu juniorske prvakinje BiH savladala rezultatom 3:1 Mariju Gnjatić.

    Emu već naredni vikend očekuje i državno seniorsko prvenstvo koje se igra od 19 do 20 juna nakon čega putuje na Balkansko prvenstvo u Bugarsku (Albena) koje će biti održano od 22 do 27 juna.

    Predaha neće biti ni nakon Balkanskog prenstva jer će Ema Lovrić predstavljati STK ‘Kreka’ iz Tuzle i na Evropskom prvenstvu u Varaždinu (Hrvatska) od 18 jula do 02. augusta. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje